priser for efterskole.

læs om, hvad et efterskoleophold koster på vestbirk musik- & sportsefterskole og få et økonomisk overblik over efterskoleåret.

Vestbirk Efterskole

pris for et skoleår på vestbirk musik- & sportsefterskole.

ugepris for skoleåret 2025/26: 2.950,- DKK

Indmeldelsesgebyr: 2.000,- kr.
Optagelsesgebyr: 3.500,- kr.

En ventelisteplads er gratis.

Optagelsesgebyret bruges til at dække for bl.a. skoletøj, spillertøj, gymnastikdragt, sangbog m.v.

*Optagelsesgebyret bruges til at dække for bl.a. skoletøj, spillertøj, gymnastikdragt, sangbog m.v.
**Gebyrer tilbagebetales ikke

skolepenge.

Skolepenge er det, det koster at gå på skolen. Skolepengene beregnes ud fra en ugepris hvorfra den tildelte statsstøtte fratrækkes.

Skolepengene betales over 11 rater, juli – maj. Der fremsendes faktura til betaling d. 1. i den pågældende måned.

Inden skolestart sender vi en betalingsoversigt ud, så I har et samlet økonomisk overblik over skolepengene for hele året.

hvad er med i prisen?

På Vestbirk er alle rejser inkluderet i prisen. 

På ridelinjen faktureres opstaldning, ormekur mm. samt fællestur til Hest & Rytter Galla separat.

På fodboldlinjen faktureres VMSE-fodboldpakken separat.

Herudover er valgfagene Cambridge engelsk, dykkercertifikat og jagttegn forbundet med en merudgift.

vi giver en rundvisning.

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv.

hvad koster et efterskoleophold?

beregn din pris for et efterskoleår.

Prisen for et efterskoleophold er stort set ens på de forskellige skoler med meget få udsving.

Brug prisberegneren til at se hvad du kan forvente at betale for et efterskoleophold på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole efter statsstøtten er fratrukket.

Priser | Vestbirk Musik- & Sportsefterskole

betalingsforpligtelser ved fritagelser og ophør.

fritagelser.

Et fællesskab er afhængig af hvert eneste individ. Derfor henstiller vi til, at fritagelser begrænses til et absolut minimum.

Vi opfordrer til, at alle fritagelser afstemmes med kontaktlæreren – og at man som familie respekterer vores appel til, at den enkelte elev har så lidt fravær som muligt.

frafald af støtte ved fritagelser.

Ved fritagelser af flere dages varighed fortfalder retten til statsstøtte (jf. SU-styrelsens regler for tilskud). Familien forpligter sig således til selv at betale det fulde beløb (3.800,-) for den pågældende uge. 

Vi er som skole forpligtet til at overholde denne regel og må ikke afvige herfra ved forespørgsler.

ønsker eleven af forlade skolen gælder følgende regler.

  • Eleven har 4 ugers opsigelse. Dvs. at 4 uger efter forældrene har meddelt skolens ledelse elevens ønske om at forlade skolen, kan eleven rejse uden, det koster andet end normale skolepenge til afrejsedagen.
  • Rejser eleven inden opsigelsesfristens udløb, bortfalder statsstøtten fra afrejsedatoen. Forældrene er da forpligtet til at betale gebyr for afbrudt skoleophold: 8.000,- kr.

statsstøtte til efterskole.

når du sender dit barn på efterskole, er du berettiget til statsstøtte. Statsstøtten skal dække en del af skolepengene, og bliver derfor fratrukket disse, så din egenbetaling bliver lavere. Alle danske statsborgere er berettiget til statsstøtte, og du kan læse mere om den her.

Statsstøtten er afhængig af husstandens samlede indkomst to år før eleven starter på efterskole. Ca. 8 måneder før skolestart skal I udfylde et skema til ansøgning af statsstøtte. På baggrund af dette søger vi Undervisningsministeriet på vegne af familien og i løbet af foråret kan I forvente en samlet betalingsopgørelse over skoleåret.

Egenbetalingen for et efterskoleophold er således individuelt. Til beregning af den aktuelle statsstøtte ser Undervisningsministeriet på barnets folkeregisteradresse ved skoleårets start, og bruger familiens samlede økonomiske grundlag 2 år tilbage til at beregne tilskuddet. Skal man på efterskole i 2025-26 er det således årsopgørelserne for 2023 der danner grundlag for prisberegningen.

Det er bopælens samlede indkomst ved skolestart der er gældende (også evt. samlever med fast folkeregisteradresse), dog ikke inkluderende ældre søskende, andre familiemedlemmer eller den unge selv. 

Hvis elevens forældre ikke er samboende, beregnes tilskuddet ud fra den forælder (+ evt. samlever), som eleven har adresse hos. Hvis en forælder går bort eller forældrene ansøger om separation/skilsmisse i løbet af skoleåret, skal dette meddeles skolens kontor med det samme. Der ansøges derefter om en genberegning af statsstøtten.

Indkomstgrundlaget er den personlige indkomst efter AM-bidrag med tillæg af positiv kapitalindkomst samt aktieindkomst, som beskattes efter personskattelovens §8a, stk. 2.

Hvis der er børn med fast folkeregistereadresse i familien under 18 år (ud over eleven), udløser de hver især et engangsbeløb, der fratrækkes familiens samlede indkomst.

særligt tilskud til efterskoleophold.

Skolen bliver hvert år tildelt en pulje til individuel supplerende elevstøtte, som skolen efter egen politik uddeler til særligt trængte familier. Tilskuddet anvendes til at nedbringe egenbetalingen af skolepengene i variabel grad. For nærmere info kontaktes skolens kontor på  tlf. 75781141 eller [email protected].

Efterskoleforeningen råder ligeledes over en håndfuld stipendier og legater. For at søge disse, kontaktes Efterskoleforeningen direkte.

I visse tilfælde kan hjemkommunen være behjælpelig med tilskud.