musik.

er du klar til en ambitiøs musikalsk efterskolerejse?

Uanset om du drømmer om at leve af musik – eller om du bare ELSKER musikkens verden, så vil du opleve at blive opslugt af et musikalsk univers, hvor alle brænder for det samme. På Vestbirk Musik- & Sportsefterskole er musiklinjen forankret i den rytmiske musik, og vi beskæftiger os med både kopimusik og egne produktioner.

Vi har et stort musikhus og masser af fedt gear. Vi prioriterer musikken højt i dagligdagen og vi tiltrækker derfor nogle af danmarks dygtigste musikelever. Det er vi stolte af.

Vores målsætning er at være en af Danmarks mest ambitiøse musikefterskoler. På musiklinjen vil du bl.a. opleve at stå for den musikalske del af vores store årlige Rockshow, som bliver spillet for op mod 3.000 publikummer.

undervisning.

Du får minimum 8 skemalagte musiklektioner om ugen. Dertil kommer øvetid, fritidsbands og weekendarrangementer.  I vores undervisning lægger vi vægt på glæden ved musik og det fællesskab der opstår, når alle brænder for det samme. I musik spiller vi hinanden gode og vi forsøger hele tiden at lære dig endnu mere, end du kan i forvejen.  Vi forventer at du kommer for at udvikle dig. Du skal være indstillet på at yde en indsats, øve dig og have lyst til at udvikle dig, både musisk og menneskeligt.

Undervisningen er tilrettelagt således, at den er MGK-forberedende. Dette opleves især i musikteori, hvor vi arbejder med musikkens mange grundelementer.

 

rytmisk sammenspil.

3 gange ugentligt spiller du sammen med dit band på musiklinjen. Èn ting er at være dygtig på eget instrument, men det er mindst lige så vigtigt, at du bliver god til at spille sammen med andre, og at du øver dig i at lytte til de andre instrumenter.

 

individuel undervisning.

Vi har gjort os umage med at finde musiklærere, der virkelig ved, hvad de snakker om – og de ser din udvikling på musiklinjen som deres fornemmeste opgave. Du får individuel undervisning i dit hovedinstrument og uanset om du er begynder eller øvet, så gør vi dig endnu bedre.

 

musikteori.

Som musikefterskole ved vi, at det er afgørende, at den teoretiske undervisning tager direkte udgangspunkt i koblingen med praksis. Vi har således stort fokus på, at du kan koble den teori, du lærer på musiklinjen, med den daglige musiske træning.

Vi arbejder bl.a. med: hørelære, akkordaflytning, logik i akkorder, nodelære, rytmelære og opbygningen af de forskellige instrumenter.

 

fællestimer.

1 gang ugentligt har hele musiklinjen undervisning sammen. Her dykker vi ned i relevant musikkultur og historie, har fælles idéudvikling omkring kommende arrangementer, korundervisning og forbereder os på de mange koncerter ude af huset. Her vil der ligeledes blive tid til, at de forskellige fritidsbands kan få øvetid med supervision fra musiklærerne.

 

oplevelser.

koncerter og workshops.

På Vestbirk Musik- og Sportsefterskole har vi et stort fokus på performance. Derfor spiller vi mange koncerter og tager ud af huset, så ofte vi kan.

  • Rockshow
  • Julekoncert
  • Musiklinje Tour
  • Vestbirk Havefest
  • Musiklinjeweekend med workshops
  • Musikarrangementer med andre efterskoler
  • Koncertcaféer

 

rockshow.

Rockshowet er årets helt store projekt – og også en af årets aller største oplevelser.

Læs og se mere om Rockshowet lige nedenfor.

 

rockshow.

Rockshowet er vores stolthed, hvor du vil få en unik oplevelse af, at være med i professionel produktion, hvor alle elementer indgår: Musik, dans, lysproduktion, kostumer, videoproduktion og meget mere.

Vi laver en teaterkoncert, hvor musik, dans, storskærm og lys i samarbejde skaber historien, der ligeledes har udgangspunkt i en bestemt kunstner eller musikalsk tema. Vi knokler løs en hel uge, og så viser vi det for op mod 3000 publikummer i løbet af weekenden fordelt på 7 koncerter.

musiklinjelærere.

Kristian Himmelstrup

Afdelingsleder for musiklinjen, matematik, begynder guitar og klaver

Søren Knudsen

Sammenspil, musikteori, musikproduktion, fodbold

Rasmus Friis Tvørfoss

Sammenspil, trommer

Scott Westh

Sammenspil, blæs, guitar

Anni Raugstad

Engelsk, sang, klaver

Jacob Hauge

Dansk, engelsk, tysk, sammenspil

Daniel Larsen

Individuel guitar

Kristian Fogh

Klaver

besøg
vestbirk musik- & sportsefterskole.