hvad siger

tidligere

elever?

Læs mere om, hvad tidligere elever og forældre har at sige om os.

tidligere elever.

Først og fremmest har mit år på Vestbirk været det bedste år i mit liv!

Jeg har udviklet mig sindssygt meget personlighedsmæssigt og har mødt nogle mennesker, som vil stå mig nær for resten af mit liv.

Det, at komme på efterskole var en så stor kontrast ift. hverdagen derhjemme. Det at skulle klare nogle flere ting selv og stå på egne ben, var noget af det jeg husker tydeligst fra den første tid. Lige fra da jeg kom første dag kunne jeg mærke, at det her ville blive en oplevelse jeg aldrig ville glemme.

En ting der betød enormt meget for mig, var den måde lærere og elever snakkede så godt sammen, man var ligesom bare på bølgelængde med hinanden. Det skyldes også den interesse vi delte ude på linjerne, vi delte jo det vi elskede at lave.

For mit vedkommende var det musikken. Jeg har lært så meget og jeg har fandt ud af, at jeg kunne meget mere end jeg selv gik og troede.

Tre ting som jeg virkelig husker tydeligt, og bliver virkelig varm om hjertet at tænke på, var da vi afholdt rockshow, da vi tog på skitur til Østrig og ikke mindst vores mange opvisninger. Gymnastikken var en stor del af vores alles hverdag, og selvom det var hårdt engang i mellem, var det en kæmpe faktor i vores fællesskab. Det blev så hurtigt trygt, fordi vi virkelig kom hinanden ved, når vi havde fællesgym. Da vi så skulle ud at lave opvisninger, mærkede man virkelig hvor meget det havde givet os. Det var så fedt at stå der i en samlet flok, og vise hvor pisseseje vi var.

Rockshowet var også noget af det bedste. Jeg fik lov til at lave det jeg elsker aller mest, nemlig at synge. Igen kom vores fællesskab virkelig til udtryk, det var helt vildt, at vi kunne formå at lave et så fantastisk show. Det er noget jeg for evigt vil huske. Så tog vi et smut til Østrig, hold da op en tur. Det var skønt at komme lidt ud, og lave noget vi ikke plejede at lave. Vi havde det så skidesjovt, og det var fantastisk at dele sådan en oplevelse, med sine bedstevenner. Det er virkelig også en tur som har sat sine spor.

Hvis jeg kunne ville jeg anbefale alle at tage et år på Vestbirk. Det har været en kæmpe gave, som jeg aldrig ville have været foruden.

Dicte Karring

Musiklinjen

Jeg er grædefærdig og hulkende af det er slut, men også grædefærdig fordi, jeg har fået et fantastisk mindeværdigt år for livet – som jeg altd vil huske tilbage på. Det har været et formidabelt år og har fået venner for livet!

Igår gik vi med fakler ned til søen. Har aldrig prøvet noget smukkere og mere bekræftende før.

Hele efterskolen er bare en familie og man bliver en del af et fællesskab man aldrig har prøvet før.

Isabelle Boutrup

Ridelinjen

Mit år på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole har betydet så meget, at det slet ikke kan udtrykkes med ord. Jeg har mødt nye og helt fantastiske mennesker og fået rigtig mange oplevelser med videre i min verden, som gør mig til den person jeg er i dag. Jeg vil aldrig fortryde, jeg valgte at tage på efterskole, og slet ikke valget af VMSE. Jeg var ude og kigge på rigtig mange efterskoler, men da jeg fandt Vestbirk, vidste jeg fra det første skridt, jeg tog ind af hoveddøren, at det var det sted, jeg ville tilbringe det bedste år i mit liv. Jeg faldt specielt for naturen omkring skolen, helt specifikt den stig der går hele vejen fra hoved huset og op til cykelskuret. Det er så idyllisk og så fantastisk som noget kunne være.

Vestbirk har ændret mig rigtig meget som menneske, og specielt den måde jeg håndterer opgaver og tænker omkring tingene. Jeg er blevet meget bedre til at tænke positivt omkring næsten alt jeg møder i min hverdag, og jeg er uden tvivl sikker på, at det er takket være jer, VMSE. Specielt sammenholdet man lærer, er helt fantastisk – og noget man aldrig vil kunne opleve noget andet sted, end på en efterskole. Jeg ville aldrig kunne have undværet sammenholdet mellem lærer og eleverne. Man føler virkelig man er hjemme, når man er på skolen, og man vil langt hellere være der end hos mor og far 😉

Der er simpelthen så mange ting, der er særligt ved at være blevet en Vestbirker, men særligt husker jeg sangen, vi næsten altid sang til morgensamling, ”en Vestbirker kendes på vilje og blær’” og ”vi løfter stærkest i flok”. Det er nok det der er det særlige ved at være en Vestbirker. Alt er stærkere, når man holder sammen, og så må man godt være lidt blæret på samme tid!

Jeg har lært utrolig mange ting, af at gå på VMSE, men særligt har jeg lært at tage hensyn til mig selv og andre. Det var noget jeg sagtens kunne inden jeg kom, men jeg har fået et helt andet syn på næsten alle ting, der findes i verden, og det menes på den mest positive måde!
Og så har jeg selvfølgelig lært rigtige mange ting på Adventure Race linjen. AR. BEDSTE LINJE I VERDEN!

Jeg vil anbefale VMSE til andre, da det er den mest fantastiske skole i verden!
Du får alt hvad man behøver og mere til. Et naturfyldigt område med muligheder for alle. Et helt fantastisk sammenhold mellem lærere og elever. Regler der er til at forstå, og bliver holdt. Et meget aktivt år, som virkelig knytter bånd med alle andre. Venskaber for evigt og den dejlige mad fra køkkenet.

Michael Ballegaard Hansen

Kombilinjen, Adventure Race

tidligere forældre.

Vi valgte Vestbirk da den har linjefag som ridning, sport men også det kreative.

Vestbirk har for vores datter været et fantastisk berigende år, der har udviklet hende så meget. Den usikre pige vi sendte afsted, kom tilbage fuld af glæde, tro på sig selv og sin fremtid,  og med mange fantastiske oplevelser i bagagen.

Det er søde og helt igennem engagerede lærere, hvor man kan mærke at de vil det bedste for de unge mennesker, også hvis der viser sig nogen problemer hen ad vejen. De kan altid hurtigt kontaktes enten ved at skrive til kontaktlæren, eller telefonere. Vi har altid været helt rolige for vores datter, der har været styr på tingene fra dag 1.

Jette Marie Bager

mor til Julie

Vi valgte Vestbirk, fordi Cecilie gerne ville på en efterskole med heste. Hun søgte selv på efterskole.dk og syntes, at placering og tilbud lød meget tilfredsstillende. Afstand, og det at hun sandsynligvis ikke kendte så mange af eleverne, var ingen hindring. Valget blev så også kun yderligere bekræftet efter besøg på Vestbirk ifb. med Efterskolernes Dag, hvor vi kunne se skolen fysisk.

Cecilie har helt sikkert taget det med sig, at hun er modnet på flere måder, både socialt, fagligt og ikke mindst menneskeligt. Hun er mere bevidst om, hvad hun vil – og ved det kræver indsats. Hun har lært at tage hensyn til andre, og hun føler selv, at hun er blevet ældre i en ung krop. Hun er ikke længere så fordømmende, men ved at forskellighed kan/skal accepteres.

Derudover er hun blevet meget selvstændig og ikke bange for at tage afsted alene til den anden ende af landet, fx for at besøge “verdens bedste rommie”. Som forældre har det været betryggende og dejligt at følge et menneske blomstre og udvikle sig på en skøn facon.

Vi vil også gerne rose lærerne, og i særdeleshed ganglærerne. Deres hjælp og måden at håndtering af både hverdagen og kritiske situationer (Cecilie blev indlagt) er virkelig betryggende. De er super profesionelle!

Lone Nielsen

mor til Cecilie

besøg
vestbirk musik- & sportsefterskole.